Beställning av betygskopior

JavaScript är inte aktiverat i din webbläsare!
För att e-tjänsten ska fungera korrekt behöver du aktivera JavaScript.

Information om hur du aktiverar JavaScript kan du få genom att söka i hjälpfunktionen i din webbläsare eller söka på webben.

För att beställa en betygskopia måste du veta:

• Vilken skola det gäller
• Elevens namn då betyget utfärdades
• Personnummer
• År när betyget utfärdades

Betyg (Gymnasie och SFI) som är 10 år och äldre hänvisas till registrator@sigtuna.se
Komvux tillhandahåller betyg fr o m examensår 1997. Vi rekommenderar er att göra beställningen i så god tid som möjligt!

Gällande grundskolan:
Betyg 3 år och senare, kontakta respektive skoladministratör. Betyg äldre än 3 år kontakta centralarkivet. Ring kontaktcenter 08-591 26 000


För att kunna ta fram betygen ber vi dig lämna så detaljerad information som möjligt, klicka sedan på knappen "Skicka". Fält som är markerade med * är obligatoriska. Betyget skickas till den postadress/mejladess som uppges i beställningen.

Enstaka betygskopior tas fram utan kostnad.

Viktigt om skillnaden mellan betyg och intyg:

Betyg: En studerande som har genomfört en kurs/utbildning och söker fortsatta studier eller jobb samt behöver se resultatet på färdigheter ska ha ett betyg. Betyget beställs i denna tjänst.

Intyg: En studerande som vill få sina kunskaper dokumenterade eller vill kunna bevisa att man går eller har gått på en kurs/utbildning ska få ett intyg. Detta intyg beställs på plats i skolan hos receptionen.

Personuppgifter
De personuppgifter du lämnar registreras i ärendehanteringssystemet hos utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. De används för att handlägga ditt ärende. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter behandlas kan du skriftligen be om detta hos den personuppgiftsansvariga:

  • Sigtuna kommun
    Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen
    195 85 Märsta
Om du har frågor om beställning av betygskopior eller den digitala tjänsten är du välkommen att höra av dig till kommunen på telefonnummer 08-591 260 00 eller via e-postformulär till Sigtuna kommun.

Inloggning
Du kan välja om du vill starta den digitala tjänsten direkt eller logga in med e-legitimation. För att du ska kunna spara ditt ärende på Mina sidor måste du logga in med e-legitimation. Om du måste avbryta din ansökan, klicka på spara och stäng tjänsten. Din ansökan sparas då i 14 dagar.